Tietosuoja / Evästeet

 

Tietoa EU:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta (GDPR)

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan 25. toukokuuta 2018. GDPR vahvistaa yksityisten henkilöiden oikeuksia koskien henkilötietoja ja pyrkii yhdistämään tietosuojalakeja kaikkialla Euroopassa riippumatta siitä, missä henkilötietoja käsitellään. 

GDPR ja henkilökohtaiset tiedot  

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia yksilöityyn tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön (rekisteröityyn) liittyvää tietoa. 

Voit luottaa siihen, että käsittelemme henkilötietojasi huolellisesti ja turvallisesti. Suojaamme henkilötietojasi kaikilla alueilla, aina, kun asioit verkkosivustollamme tai käytät asiakasetujamme. Olemme sitoutuneet suojaamaan henkilötietojasi oletpa sitten meidän asiakkaamme, asiakkaamme yhteyshenkilö, aina kun asioit verkkosivuillamme ja kanssamme.

Keräämme henkilötietojasi kun käytät verkkosivujamme. Saamme automaattisesti joitakin tietoja sitä kautta. Keräämme tällaisia tietoja evästeillä. Muita tietoja saamme, kun annat niitä meille aktiivisesti, esimerkiksi kun täytät lomakkeita, otat vastaan tarjoamiamme etuja jne. verkkosivujemme kautta.

Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi?

Mitä henkilötietoja keräämme?

  • Kaikki toimittamasi tiedot, kuten nimesi, (työ)osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, kirjautumistietosi tai muut tiedot, jotka olet antanut rekisteröityessäsi mihin tahansa tuotteeseemme tai palveluumme.
  • Yritystiedot (jos liityt yritysasiakkaaksemme). Voimme käsitellä seuraavia liiketoimintaasi koskevia tietoja, jotka voidaan katsoa henkilötiedoiksi: yhteystiedot, puhelinnumero, sähköpostiosoite, (työ)osoite, yrityksen nimi ja tunnistetiedot.
  • Tiedot, joiden avulla voimme muistaa sinut ja valintasi, kun käytät verkkosivujamme. Käytämme evästeitä tällaisten tietojen keräämiseen.
  • IP-osoitteesi, jonka avulla kirjaamme kiinnostuksen kohteesi ja vierailusi verkkosivuillamme.
  • Verkkosivujen kautta tekemäsi uutiskirjeiden, sähköpostipäivitysten, maaraporttien tilaukset jne.

Miksi keräämme henkilötietoja?

Voimme käyttää tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tuotteiden ja palvelujen tarjoaminen, yhteydenpito kanssasi sekä valitusten tai riita-asioiden käsittely.
  • Tuotteiden ja palvelujen optimointi, mahdollinen (suora)markkinointi ja markkinatutkimus. Pyydämme tarvittaessa suostumustasi henkilötietojesi käsittelyyn markkinointitoimiamme varten. 

Kenellä on pääsy henkilötietoihisi ja miten suojaamme henkilötietosi?

Olemme sitoutuneet varmistamaan, että henkilötietosi ovat turvassa. Luvattoman pääsyn tai luovuttamisen estämiseksi olemme ottaneet käyttöön soveltuvia fyysisiä, teknisiä ja organisatorisia toimia keräämiemme ja käsittelemiemme tietojen suojaamiseksi.

Digitaalisesti käsiteltävät henkilötiedot on suojattu ja tallennettu Oulun Sohva & Sänkykaupan tietojärjestelmään, johon on rajattu pääsy vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat kyseisiä tietoja työtehtäviensä hoitamiseksi. Kyseisillä henkilöillä on käytössään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset ja salasanat.

Henkilötiedot on suojattu ulkopuoliselta käytöltä. Oulun Sohva & Sänkykaupan ulkopuolelle lähetettävät henkilötiedot salataan. Käytetyt työasemat ja tallennusmediat ovat salattu.

Miten pitkään säilytämme tietojasi ja miten voit päästä tietoihisi ja päivittää ne?

Rekisterinpitäjä käsittelee ja säilyttää henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin on tarpeellista henkilötiedon ennalta määritellyn käyttötarkoituksen kannalta. 

Tarpeettomiksi muuttuneet henkilötiedot, joita rekisterinpitäjällä ei ole enää perustetta säilyttää eikä käsitellä, poistetaan säännöllisin väliajoin rekisterinpitäjän omien tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Henkilötietojen poistamisen yhteydessä pyydämme huomioimaan, että varmuuskopiointi vaikuttaa poistettujen tietojen lopulliseen poistumiseen tietojärjestelmistä.

Miten voit päästä henkilötietoihin tai päivittää henkilötietosi?

Rekisteröitynä sinulla on tiettyjä oikeuksia, jotka liittyvät suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyyn. Rekisteröidyllä on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojensa käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Rekisteröity voi antaa Oulun Sohva & Sänkykaupalle kanavakohtaisia suoramarkkinointia koskevia suostumuksia ja kieltoja (esimerkiksi kieltää sähköpostitse lähetettävät markkinointiviestit), jos Oulun Sohva & Sänkykauppa käyttää suoramarkkinointiviestintää. Voit:

  • pyytää pääsyä Oulun Sohva & Sänkykaupan hallussa oleviin henkilötietoihisi
  • pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tietojasi, jos katsot, että tietosi ovat virheellisiä tai puutteellisia
  • pyytää meitä poistamaan tiettyjä tietoja
  • pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä
  • vastustaa suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyä.

Voit lähettää meille pyynnön tai valituksen tämän tietosuojaselosteen Yhteydenotto-kohdan mukaisesti. Voimme pyytää rekisteröityä tarkentamaan pyyntöään kirjallisesti. Käsittelemme pyyntösi huolellisesti ja sovellettavien tietosuojasääntöjen mukaisesti. Voimme myös kieltäytyä pyynnön toteuttamisesta sovellettavassa laissa säädetyllä perusteella.

Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus asianomaiselle valvontaviranomaiselle taikka sen Euroopan Unionin jäsenvaltion valvontaviranomaiselle, jossa Rekisteröidyn asuinpaikka tai työpaikka sijaitsee, mikäli Rekisteröity katsoo, että hänen henkilötietojaan ei ole käsitelty soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Suomessa valvontaviranomainen on Tietosuojavaltuutetun toimisto, jonka yhteystiedot ja ohjeet löytyvät osoitteesta www.tietosuoja.fi.

Yhteydenotto

Oikeuksiesi käyttämistä koskevat pyynnöt, kysymykset tästä tietosuojaselosteesta ja muut yhteydenotot tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen info(at)oulunsohvasankykauppa.fi tai oulunsohvasanky(at)gmail.com. Voit myös ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti tai kirjallisesti alla olevaan osoitteeseen:

Oulun Sohva & Sänkykauppa
Kaakkurinkulma 4, 90410 OULU.


Evästeet

Oulun Sohva & Sänkykaupan verkkosivuja ylläpitää web-palvelin, joka sisältää suojatun hakemiston. 

Kun selaat verkkosivujamme, hyväksyt evästeiden käytön.

Mitä evästeet ovat?

Evästeet (cookies) ovat pieniä tiedostoja, joita käytetään seuramaan käyttäytymistä Internet-sivulla. Evästeet ovat tarpeellisia Internet-sivujen turvallisen ja asianmukaisen käytön takaamiseksi.

Euroopan Unioni on säätänyt yksityisyyttä koskevan lainsäädännön, joka vaatii Internet-sivuja saamaan käyttäjilta hyväksynnän tietojen säilyttämiselle ja/tai niiden noutamiselle tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Eväste ei ole ohjelma eikä se voi sisältää viruksia.

Miksi käytämme eväisteitä verkkosivuillamme?

Evästeet parantavat verkkosivujen toimivuutta ja käytettävyyttä sekä asiakkaan käyttäjäkokemusta. On tärkeää muistaa, että evästeet eivät kerää henkilökohtaisia tietoja, joiden perusteella sinut voitaisiin tunnistaa.

Evästeet valvovat myös verkkosivujemme liikennettä, auttavat seuraamaan nettisivuston käyttöä ja suorituskykyä. Evästeiden avulla voimme esim. nähdä, mitkä sivut ovat suosituimpia, ja niiden tarjoamien tietojen kautta pystymme parantamaan sivustomme toimintaa.

Saako estää evästeiden käytön?

On erittäin tärkeää ymmärtää, että evästeiden käytön estäminen voi vaikeuttaa huomattavasti monien verkkosivujen ja palvelujen käyttöä. Ilman evästeitä ei pysty käyttämään tiettyjä sivuja / sivustoja ollenkaan vaan sinua pyydetään ensin hyväksymään evästeiden käyttö ennen verkkosivujen latautumista.

Googlen analyytiikka-työkalut sivustolla

Käytämme sivustollamme Google Analyticsia. Google Analytics on Google LLC :n ("Googlen") tarjoama verkkoanalyysipalvelu, jonka avulla saamme tietoa siitä, miten verkkosivujamme käytetään. Liiketoimintaetujamme varten voimme esimerkiksi kerätä, analysoida ja tulkita asiakkaitamme koskevia tietoja löytääksemme uusia mahdollisuuksia myydä ja kehittää tuotteita ja palveluita, jotta voimme vastata asiakkaidemme mieltymyksiin ja tarpeisiin. Sivuston käyttöön liittyvät tiedot, kuten IP-osoitteesi, voidaan välittää Googlelle, joka tallentaa ne palvelimilleen. Evästeet keräävät anonyymia tietoa esimerkiksi kävijöiden määrästä, siitä, mistä he tulivat sivustolle sekä mitä sivuja he avaavat ja miten kauan niitä käyttävät. Käytämme kerättyjä tietoja raporttien laadintaan ja sivuston parantamiseen. 

Sinulla on aina mahdollisuus pyytää Google Analytics -eväisteiden poistoa klikkaamalla tästäLisätietoa: https://www.google.com/policies/privacy/ 


Jos on kysyttävää

Jos sinulla on kysyttävää tai jos tarvitset lisäinfoa henkilökohtaisten tietojesi käsittelystä, voit aina ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info(at)oulunsohvasankykauppa.fi tai oulunsohvasanky(at)gmail.com.
 

.